Windows 8 frissítése 8.1-re

Ingyenes frissítés az Áruházból

 

Előkészületek:

Ahhoz hogy telepíthető legyen a 8.1 nem kell minden frissítést felrakni a Win8-ra.
Már sokszor írtam én nem engedélyezem az automatikus frissítést, ezért nekem nem is jelent meg az Áruházban azonnal letöltési lehetőség.

Azok, akik szintén így járnak el, most ne telepítsenek minden frissítést csak egyet.
A Windows Update kb2871389 számú frissítése kell ahhoz, hogy letölthető legyen az új Windows.
Ehhez nyisd meg a Vezérlőpult - Windows Update programot, ott Beállítások módosítása parancsot válaszd. Majd a választható lehetőségek közül a Frissítések keresése, de én döntöm el, hogy letöltöm és telepítem-e azokat parancsot.

Keresd meg a listában a kb2871389 jelölésű frissítést majd telepítsd fel és indítsd újra a rendszert.

Frissítés kiválasztása

Az Áruházban a legelső csempe a Windows 8.1 frissítés lesz.

Áruház a frissítéssel
Letöltés megkezdése

Letöltés, frissítési segéd:

Letöltés előtt mindenféleképpen érdemes ellenőrizni, hogy gépünk kompatibilis-e a Windows 8.1-el. A teszt előtt minden külső perifériát kapcsoljunk gépünkre (nyomtatók, szkennerek, telefonok, stb.) és ezután indítsuk el a segédet.

A segéd a hardveres és szoftveres kompatibilitást is ellenőrzi, és egy listában kiírja, ha gond lenne bármivel is. Ha segéd is rendben találja a frissítést kezd el letölteni az Áruházból a Win8.1-et.

Telepítés:

Ha a letöltést nem számoljuk a telepítés 2 részből áll. Csak felsorolom a szakaszait;

  • I.rész
  • II.rész
  •  Felkészülés -újraindul a gép
  •  Számítógép beállításainak alkalmazása - újraindul a gép
  •  Néhány további dolog beállítása - Licence szerződés elfogadása
  •  Beállítások -gyors vagy egyéni beállítások használata

Regisztrálás:

Ezt a Windowst meglévő Microsoft ID-re kell regisztrálni, akinek nem volt ez idáig most majd regisztrál ide is. Meg kell adnunk egy nevet, a Mirosoft ID-kent és kiválasztani hogyan akarjuk megkapni az Aktiválási kódot, e-mail vagy telefonon keresztül. Én mindkét esetben telefonos megoldást kértem, nagyon hamar jött is a hívás, magyar nyelven elmondta a számsort (7 jegyű), megismételte, majd bontotta is a vonalat.
Sikeres regisztrálás után;

  • Áruház indítása
  • Feladatok indítása
  • Alkalmazások indítása

Ezzel befejeződött a telepítés és elindul a kezdőképernyő, ami alapesetben majdnem megegyezik a Windows 8-cal de ha megnézed a Rendszer tulajdonságokat, ott látni fogod ez egy Windows 8.1 Pro.

Rendszer tulajdonságok

Mindkét gépemet kb. 2óra alatt sikerült felfrissítenem, minden munkám, programom, majdnem minden beállításom megmaradt, tökéletesen futnak.

Megjegyzés:

Két érdekes hiba, jelenség van a PC-men.
Az első, hogy a csempéim nem "élnek" azaz, ha kattintok rajtuk megnyílnak és teszik a dolgukat, de a kezdőképernyőn csak az ikon képük és egy lefelé nyíl van. Nincs időjárás, posta, események megjelenítése a mozaikokon.

A második; leállításnál lekapcsol a winyó, a monitor majd 1-1,5 perc múlva a gép is ami Win8-al 10sec volt most majd 2 percig tart.

Sajnos ezekre még nem találtam orvosságot, jelenleg így használom a rendszert. A Tablet-en semmilyen probléma sincs, ott élnek a csempék és a leállítási idő sem változott.