Driverek letöltése

Driver gyártók oldalai

 

Realtek:

Intel:

Az Intel egy Auto-detect programmal megkeresi, letölti, telepíti a szükséges drivereket. Így egy kalap alatt megvan a Chipset, Audio és VGA telepítése.

Intel  driver telepítő

AMD:

Az AMD oldalán a jobb oldali listából keresd ki a Windowsod típusát és a megfelelő Bit számát, majd kattints rá
ezután a megjelenő lista legelső elemére kattints és töltsd le.

Automata driver telepítő

Driver letöltése

Ha csak a videokártyát szeretnéd frissíteni a baloldali Automatically Detect and Install Your Driver részben kattints a Download now gombra.
Ezzel letöltesz egy detekt programot, ami meg próbálja kideríteni a videokártya típusát, így könnyebben megadhatod az oldalnak a letöltendő driver paramétereit.

AMD driver eltávolítása:

Az AMD Clean Uninstall Utility programmal teljesen eltávolíthatóak az AMD-s driverek. Így javítható a telepítéskor, eltávolításkor előjövő hibák egy része. A link megnyit egy angol oldalt, ahol további infót olvashatsz a programról.

Nvidia:

Az Nvidia oldalán a harmadik link (Auto-Detect Your GPU) egy Java alapú kereső, ami megpróbálja beazonosítani a VGA kártyát. Ha az azonosítás sikeres csak kattints a Download Driver gombra.

Kereső  Megtalált VGA

A megjelenő odalon az Agree & download gombra kattintva megindul a letöltés.

Letöltés

Nos ez nem mindig működik, ezért érdemes a GPU-Z programmal leellenőrizni a GPU típusát. Ezek után már a Manual Driver Search ablakban megadhatod a pontos driver típusát.

Manuális kereső

Qualcomm, Atheros WiFi::

Az oldalon a menüben válaszd ki a Wireless Driver menüből a Windowsod típusát. Sajnos itt nincs lehetőség detektálni, itt szükséges a pontos típus ismerete is!

Windows típusa

A betöltött oldalon ki kell keresni a pontos típust és letölteni a drivert.

Driver letöltése