Tippek-Trükkök IX.

Windows 10

 

3D nyomtatás a 3D Builderrel:

3D nyomtatás menü eltüntetése

Néhány kép (BMP, JPG, PNG) jobb gombos menüjében találkozhatunk ezzel a paranccsal, amit ha nem akarunk és tudunk használni ezzel Registry bejegyzéssel eltávolíthatunk a menüből. A programot nem törli, csak a menü parancsot.

Letöltés


Csempék Eltávolítás parancs:

Csempe Eltávolítás parancs

A Start Menüben levő Csempék hasznosak. Hamar elérhetjük leveleinket az időjárást, naptárunkat, stb. De egy véletlen kattintással ugyanilyen hamar el is távolíthatjuk a programot. Ezzel a bejegyzéssel az Eltávolítás parancs eltűnik a Csempék Helyi menüjéből.

Letöltés


Vezérlőpult nézet megváltoztatása:

Vezérlőpult nézet beállítása ikon nézetre

Általában a Vezérlőpult ikonok Kategória nézetben nyílnak meg először. Igy több kattintással érjük el a módosítani kívánt elemet. A Registry bejegyzéssel Ikon nézetben nyílik meg mappa tartalma.

Letöltés


A Küldés mappa módosítása:

Ez a mappa nagyon hasznos tud lenni, mivel így gyorsan másolhatunk egy aktuális mappába vagy eszközre, mert itt mindig megjelennek az USB meghajtóink. Viszont elég sok nem használatos funkciója is van, amik zavaróak vagy csak nem akarjuk látni őket.

Küldés menü még változtatás nélkül

A Küldés parancs viszonylag egyszerűen módosítható a Keresősávba vagy a Futtatás ablkaba írd be:

shell:sendto

nyomd meg az Entert.
A megnyíló mappa tartalmazza a fix elemeket (a cserélhető meghajtókat nem). Mielőtt bármit változtatnál érdemes Biztonsági mentést létrehozni. Egyszerűen jelölj ki mindent és mentsd el egy tetszőleges helyre. Ha ezek közül valamelyik számunkra nem kell, töröljük ki innen.

Ha pedig szeretnénk valamit behelyezni, csak hozzunk létre Parancsikonokat ide. A parancsikon lehet mappa (ekkor másol a mappába) vagy akár program is (megnyitja a fájlt a programmal). Egy kis munkával beállíthatjuk kedvenc mappáinkat és programjainkat a Küldés menübe.

Ehhez kapcsolódik:

Hogyan használjam?

Tippek-Trükkök I.

Tippek-Trükkök II.

Tippek-Trükkök III.

Tippek-Trükkök IV.

Tippek-Trükkök V.

Tippek trükkök VI.

Tippek trükkök VII.

Tippek trükkök VIII.