File Menu Tools

Felesleges menüparancsok eltávolítása

 

File Menu Tools:

A program elérhető telepítős és portable verzióban. Nekünk elég a hordozható verzió, itt csak annyit tegyünk, hogy egy fix helyre csomagoljuk ki a programot. A kicsomagolás pár kattintással megvan, majd jelöld be a végén a program indítását.

Telepítés indítása  Telepítés helye
Telepítés  Befejezés
Főablak

A programablak angolul indul el, de átállítható magyarra. Kattints a Fogaskerékre és ott a Language... gombra, keresd ki a Magyar nyelvet kattints rá és zárd be az ablakot.

Nyelv kiválasztása
Nyelvek

Használat:

Három fül közül válaszuk ki melyik menüt szeretnénk módosítani. Az első magáé a FileMenu Tools-é, a második a Küldés menü elemeit sorolja fel, a harmadik a rendszer Helyi menüit sorolja fel méghozzá csoportokban.
Itt a parancsok angol nyelven jelenek meg de egy kis fejtörés és próbálgatás után kitalálható melyik parancs mit jelent magyarul.
Nincs más dolgunk, mint a pipa jelet kivenni azon parancsok elől, amit nem szeretnénk látni a Helyi menükben.

Eredeti menü lista

Egy aktív Windows menülistája:

Aktív Windows menü

Kezdjük a Megosztás paranccsal. Minden fájl és mappa menüjében megtalálható a parancs, de ritkán vagy egyáltalán nem használjuk.
Nyissuk ki az Egyéb parancsok fül minden menüjét és keressük meg és vegyük ki a pipát a Sharing (Megosztás) parancsok elől. Ha kész vagy a kijelöléssel kattints a zöld pipa gombra a Változások alkalmazása parancsra és a program eltünteti a parancsot a Helyi menükből.

Megosztás eltávolítása

Amennyiben van saját vírusirtónk kivehetjük a Defender keresési parancsait is. Keresd ki a menüparancsok közül az EPP parancsot és ezek elöl is vedd ki a pipákat, majd mentsd el.

Defender eltávolítása

Számomra még van (jó)pár felesleges parancs, mind a rendszer mind a programok beépülő parancsaiból.
Previous Versions Property PageKorábbi verzió visszaállítása
Portable Devices MenuÁtvitel eszközre
ShellFolder for CD BurningMappa CD-re írása

Sajna néhány rendszerszintű parancs még így sem szedhető ki a Helyi menükből, így ahol ez az üzenet jelenik meg a parancs nem eltávolítható a program által.

Figyelmeztetés

Amennyiben a FileMenu Tools parancsot is el szeretnéd tüntetni a menükből, menj az Eszközök menü Beállítások parancsra és vedd ki a pipát a FileMenu Tools engedélyezése parancs elől, a megjelenő ablakot Ok-old le így ez a menü is eltűnik a helyi menükből. Ez nem befolyásolja a program működését a kivett parancsok nem jelennek meg.

FileMenu Tools parancs eltávolítása   Megjelenő üzenet

Summa:

Akik szeretnék csökkenteni a menü méretét és a nem használt parancsok nagy részét kiszednék ez a program nagyban segíti törekvésüket.
Registry turkálás és program exe átírása nélkül.

Letöltés

Ehhez kapcsolódik:

Tippek-Trükkök VIII.

Tippek-Trükkök IX.

Tippek-Trükkök X.