Citrus Alarm Clock

Ébresztő-, figyelmeztető óra

 

Telepítés:

A program régi verziójú, de ingyenes. Angol nyelven települ, de beállításai nagyon egyszerűek, így fordítás nélkül is mindenki tudja használni. Telepítéskor csak a Next gombokat kell kattingatni (nincs benne rejtett toolbar telepítő) és a végén indítsuk is el a programot.

Telepítés kezdés
Telepítés lépései  Licence szerződés
Telepítés lépései  Telepítés lépései
Telepítés lépései  Kész!
Program ablak

Ha a rendszer bekapcsolásával szeretnéd, hogy a program elinduljon jelöld be a Run Citrus Alarm Clock on System Startup lehetőséget. Lásd enti kép.

Figyelmeztetés beállítása:

A program ablakában kattints az Add gombra.

Figyelmeztetés beállítása

Ekkor létrejön egy új New Alarm ikon az Alarms ablakban. Ezt bármire átnevezheted, majd alatta beállíthatod a riasztás idejét és mely napokon éljen a riasztás.
Kész is a beállítás.

A program addig riaszt, míg nem kattintasz 2-szer a Tálcán levő ikonra!

Riasztás elhallgatatása

A lejátszott hangot a Rendszer hangokból veszi a program, így akinek ez nem felel meg az változtassa meg a lejátszott hangot, de ne legyen túl hosszú,
mert a program 1ms-ot játszik csak le.

A hang módosításához menj a Vezérlőpult - Hang ikonra és ott kattints a Hangok fülre. Az Alapértelmezett hangjelzés-re kattintva majd pedig
a Tallózás... gombra kattintva kiválaszthatsz egy tetszés szerinti hangot, de így a rendszered is ezt a hangot fogja lejátszani.

Hang beállítása

Ha tesztelni akarod a hangot, nyomd meg a Test Alarm gombot az ablakban. A hangot addig ismétli míg nem kattintasz az Ok gombra!

Figyelmeztetés kikapcsolása:

Ha egy vagy több jelzésre nincs szükségünk de a beállítást nem szeretnénk törölni csak jelöljük ki a jelzést és kattintsunk az Enabled pipa jelére (vegyük ki a pipát). Így az a jelzés nem fog érvényesülni, amíg újra nem engedélyezed (Enabled mellé a pipa jelet).

Figyelmeztetés kikapcsolása

Audio fül:

Nem szükséges módosítani az itt levő beállításokat.

Alarm Media: - itt a ... gombokra kattintva kiválaszthatsz egyéni figyelmeztető hangot, anélkül, hogy a rendszer saját hangját módosítanád.
Sajnos nekem nem vált be, mert a riasztáskor az ép lejátszott mp3-akat kitörölte a Winamp-ból és lejátszotta a figyelmeztető hangot.
Fade in Audio Over: Meddig szóljon a riasztás
Mute All Audio: Hány óráig éljen a riasztás

Audio fül

A letöltésbe beletettem egy alarm.wav fájlt is, ha nem találnál megfelelő riasztási hangot.

Letöltés