2xExplorer

 

Elrendezések elmentése:

A 2xExplorer-t 3 különböző elrendezésben tudod használni. Ehhez először alakítsd ki a neked tetsző megjelenést majd elmentjük a beállítást.
A Nézet menü Eszköztárak almenüben jelöld ki mely panelek legyenek aktívak és melyek nem kellenek.

Pl.: 1; Intéző megjelenésű 2xExplorerhez nem kell a Címsor és Meghajtó bár (a pipát vedd ki előlük), valamint a Nézet menüben kattints az Egy panel parancsra.
Ha ezzel megvagy, menj ismét a Nézet menübe ott az Elrendezések almenübe és nyomd meg a Ctrl + Shift + 7 billentyűket. Megjelenik egy ablak Layout name? néven.
Írj be egy tetszőleges nevet pl.: Intéző nézet és katt az Ok gombra.

Intéző nézet

2; Commander megjelenésű 2xExplorerhez kapcsold be az összes eszköztárat és Kattitns a Dupla panel parancsra. Majd az Eszközök menüben kattints a Faág szerkezet parancsra. Most kezd el tologatni az eszköztárakat, hogy kinézetre hasonlatos legyen a Total Commanderre. Ha végeztél újra kattints a Nézet - Dupla panel parancsra, ekkor a két ablak egyforma széles lesz. Ha kész vagy mentsük el, nyomd meg a Ctrl + Shift + 8 legyen TC klón az elrendezés neve.

Total Commander nézet

Ha hiányzik a mappa strúktúra, a Faág szerkezet engedélyezd (Eszközök - Faág szerkezet parancs) és ments el az utolsó harmadik lehetőségnek.

Commander - Intéző kombó

A három beállítás között tudsz vándorolni a Ctrl+7, 8, 9 gombok lenyomásával, vagy a menüben is kiválaszthatod bármelyiket.

Extrém lehetőségként a menübárokat kihúzhatod a programon kívülre is. Az Asztalon fognak "lebegni" a program ablak körül ahová eltolod és ez is elmenthető.

Extrém nézet

Gyakran használt mappák lista:

Vannak mindenkinek fontos mappái melyeket gyakran és folyamatosan használ. Előfordulhat, hogy ezek nem éppen könnyen (1-2 kattintással) érhetőek el, valamikor több mappába is be kell lépni az eléréséhez.

Könyvjelzők üres  Könyvjelzők feltöltve

A 2xExplorer-ben 6 ilyen mappát beállíthatunk a programnak és ez által a menüből gyorsan előhívhatjuk azokat.

Nincs más dolgod, mint tallózd ki a kívánt mappát az egyik ablakba, majd nyomd meg a Ctrl + Shift + 0 gombokat. Itt nem kell nevet adni könyvjelzőnek az elérési út lesz az. Ha kész az első keresd ki a következő fontos mappádat és ments a következő helyre (1-5). A végeredmény egy olyan Windows Intéző, ami félig Total Commander funkciókkal is bír.

Megjegyzés:
Windows 7-en a 0 helyre nem lehetett elmenteni könyvjelzőt.

Kiknek ajánlom:

Azoknak, akik csak az Intézőben tudnak dolgozni, hogy megnézhessék, kipróbálhassák a kétablakos fájlkezelést.

Olyan helyekre ahol nem lehet telepíteni, vagy nem akarunk sok helyet elfoglalni egy fájlkezelő miatt.

Letöltés

Ehhez kapcsolódik:

Total Commander I.