Vírusirtók frissítése

Manuális frissítés

 

Avast! professional:

Az óra mellet levő ikonra menj az egérrel, először ellenőrizzük, hogy az Avast! dolgozik és rendesen működik.

Ha rámész az egérrel 8-ból legalább 7 kiszolgálónak mennie kell. Ha nem megy egy sem a vírusirtó NEM működik. A működő Avast! ikon a betűje forog!

A folyamat működik

Most, hogy megbizonyosodtunk a program működik, jobb egérgombbal kattints az ikonon és előjön a helyi menü, ahol menj a Frissítés parancsra.

Frissítés parancs

Ott válaszd a !AVS frissítés parancsot. Ne a Program frissítés-t, mert az a keretprogramot frissíti fel!

Adatbázis frissítés

A képernyőn megjelenik egy ablak és ha van új adatbázis az Avast! letölti azt. A végeredmény ablakban megtudhatjuk, hogy töltött-e le a vírusirtó és az milyen eredménnyel végződött.

Végeredmény

SpyBot:

Az óra mellet szintén megtalálható az ikonja és érdemes őt is ellenőrizni. Itt csak annyit kell látni, hogy vannak blokkolt és engedélyezet folyamatok.

Ellenőrzés

Itt is jobb egér gombbal kattintsunk az ikonra és menj a Search for updates... parancsra.

Menü parancs

Egy ablak jelenik meg, ahol ki kell választani honnan szeretnénk letölteni a frissítéseket. Bármelyiket választhatod nincs különbség a szerverek között. Miután választottál kattints a Folytatás gombra.

Szerver lista

A most megjelenő ablakban ki vannak jelölve a frissítések és felajánlja még, hogy a program egyes részeit is frissítheted. Nálam a képen a spamfrissítéseken kívül még angol leírás a spam-ekhez, egy újabb magyarítás a programhoz és az egyik modult frissíti, ami az induló folyamatokat mutatja meg.

Fájl lista

A spamfrissítéseket hagyd kijelölve és az ablakban nyomd meg a Download gombot. Elég gyorsan letölti az állományokat. A sikeres letöltésnél a kijelölő pipából egy zöld pipa jel lesz vagy egy piros X, ha sikertelen a letöltés. Az Exit gombbal lépj ki az ablakból és kész vagy!

Fájl lista letöltve