Bányászat elleni védelmek a böngészőkbe

 

uBlock:

Ez a magyarul is tudó beépülő mind Chrome, Firefox, Safari és Edge böngészőkbe (itt az Áruházon keresztül lehet megkeresni és telepíteni) telepíthető. Azon felül, hogy védi a felhasználót a bányász-scriptek ellen reklámblokkoló is egyben.

Telepítés után megjelenik az ikonja a menüsoron, ha rákattintunk a pajzs ikonjára lenyílik egy információs lap. A kék „power gomb” jelzi, hogy a szűrő aktív és teszi a dolgát. Ha erre rákattintasz a gomb kiszürkül és az uBlock inaktív lesz míg újra nem kattintasz a szürke „power gombra”.

uBlock

Ez alatt található a beállítások gomb, ha érdekel mit lehet még beállítani, módosítani és/vagy elszeretnéd menteni fájlba a beállításait.

A Blokkolt lekérdezések gombra kattintva bal oldalra megjelenik egy felsorolás mi minden töltött be az oldal és ezekből mit blokkolt az uBlock.
Ahol zöld kis kocka jelenik meg az engedélyezett elem, ahol piros az tiltott, tehát nem fut az adott oldalon. A freemail oldalon jól látható, hogy mi a különbség a használatával.

Szűrés nélkülReklám szűréssel

Letöltés

No Coin:

Ez a kiegészítő csak a bányászat elleni programok ellen véd, mint pl. Coinhive. Telepíthető Chrome, Firefox, Opera böngészőkbe, angol nyelven. Beállítását tekintve igen egyszerű, megadhatjuk, hogy az oldal fehér listába kerüljön a White list gombra kattintva, (ezzel minden script és egyéb alkalmazás fut az oldalról) vagy szüneteltethetjük a szűrést a Pause No Coin gombbal.

No Coin

Letöltés

Malwarebytes Browser Extension BETA:

Csak Chrome és Firefoxra találtam meg Béta verziójú beépülő. Akárcsak az uBlock véd a bányászat, felbukkanó ablakok, reklámok és sok más támadó vagy kéretlen webes alkalmazás ellen.
Beállítását tekintve ezt sem kell nagyon módosítani. Az Enable protection for this site: alatt levő két zöld csuszkára kattintva ki ill. bekapcsolhatjuk a védelmeket.

Malwarebytes Browser Extension

Letöltéséhez menj a böngésződ kiegészítők oldalára és ott írd be a keresőbe ezt a nevet: Malwarebytes Browser Extension

Teszt oldalak:

Csak hogy lásd milyen védett vagy, ezeken az oldalakon leellenőrizheted a böngésződet.

MineBlock:

Az oldal egyben egy Chrome beépülő is. Ha a betöltött oldalon ezt látod és a bekarikázott szöveget olvasod akkor a böngésződ blokkolta a TESZT támadást.

Blokkolt tartalom

Ha a gomb megjelenik, de nem tudod elindítani a tesztet az is jó eredmény, védett a böngésződ.

A webes felület megjelent de a kártevő program nem indítható

MineBlock teszt oldal

Cryptojackingtest:

Ez az Opera tesztoldala, az elv azonos az előzővel kattints a Start gombra, ha lefut a TESZT támadás védtelen vagy az ilyen típusú támadásokkal szemben. Ha egy nevető arc jelenik meg a teszt sikeres és blokkoltad a TESZT támadást. (Az Opera böngészőt nem kell letölteni ezután).

Teszt indítása  Blokkolt tartalom

Cryptojackingtest teszt oldal

Summa:

Nem kötelező mindhárom kiegészítőt feltelepíteni, de ha biztonságban szeretnéd tudni gépedet legalább az egyiket ajánlatos feltelepíteni a böngésződbe. Főleg azoknak javasolt, akik nem használnak Internet Security jellegű vírusírtot vagy semmilyent sem.