Programok letiltása az internetről

Firewall App Blocker

 

Firewall App Blocker:

Telepítést nem igénylő, portable program. Letöltés után csomagold ki és máris indíthatod a rendszerednek megfelelő exe fájlt.

Reményeim szerint a cikk megírása után már magyar nyelven is elérhető a letöltés, de ha nem lenne benne a magyar fordítás innen letölthető csak a magyar nyelv. A letöltött fab.ini fájlt másold a Fab.exe program mappájába és írd felül a létező fájlt.

Indításkor betölti a rendszer addigi Tűzfal beállításait így lehet, hogy nem üres ablakot fogsz látni, vagy teljesen más alkalmazások is lesznek a listában.

Főablak

Programot egyszerű húzással adhatsz a listához vagy az ikonsoron a + jelére kattintva. Szolgáltatást is kijelölhetünk ekkor a második ikont a Folyamat hozzáadása ikonra kell kattintanod.

Program hozzáadása  Szolgáltatás hozzáadása

Egy elem törléséhez vagy a Del gombot vagy a jelű ikonra kell kattintani.

Törlés a listából

Szabályozni a Pipa és a Stop gombokkal tudjuk a programokat.
Amennyiben nem szeretnéd, hogy a netre feljusson a program válaszd a Blokkolt (Stop) gombot. Ekkor a listában az Akció oszlopban a Blokkolt szó lesz látható. A program azonnal offline lesz, nem kell újraindítani a számítógépet.

Blokkolás

Egy blokkolt programot engedélyezhetünk is az Engedélyezett (pipa) gombra kattintva. A program frissítése után (ha van ilyen parancsa) máris csatlakozik a netre.

Engedélyezés

A létrehozott szabályokat elmenthetjük és betölthetjük a fel-le nyilakra kattintva.

Importálás betöltése  Exportálás betöltése
 

A menüből csak pár dolgot emelnék ki.

Tűzfal menü

A Tűzfal menüben az Alapértelmezett mód legyen mindig kiválasztva (ajánlott)!

A Fehérlista mód kiválasztásával minden program tiltva lesz az internetről, ami nem szerepel és nincs Engedélyezve a listán. Így ezt a módot csak nagy körültekintéssel használd!

Az Internet blokkolása parancs nagyjából olyan, mintha kihúztad volna a LAN kábelt a gépből vagy lekapcsoltad volna a WiFi-t. Semmilyen alkalmazás nem tuja elérni az internetet.

A Tűzfal tiltása parancs minden szabályt érvénytelenné tesz és elérhetik a netet az eddig tiltott alkalmazások.

A Tűzfal hozzáférés korlátozása paranccsal nem lehet hozzáadni vagy törölni szabályokat a Vezérlőpulton keresztül (vagy máshogyan) megnyitott Tűzfal beállítások ablakban.
 

A Beállítások menüben két parancsot emelnék ki.

Beállítások menü

Az egyik az Exe hozzáadása a helyi menühöz, amivel az intézők jobb kattintás menüjében elérhető lesz a Firewall App Blocker és azonnal tilthatjuk vagy engedélyezhetjük az alkalmazást.

Az alatta levő parancs elrejti a helyi menüből ezt a parancsot és csak a Shift + Jobb egérgomb kattintással hozható elő a fent leírt parancs.

Summa:

A program egyszerűsége miatt, mind kezdő mind gyakorlott felhasználóknak ajánlom, akiknek Tűzfal szabályokat kell kezelniük.
Gyorsan és egyszerűen lehetne szabályozni programjaink internet jogosultságát, ráadásul ingyenes.

Köszönöm a program alkotóitól [BlueLife és Velociraptor], hogy berakták a magyar nyelvet programjukba.

Letöltés

Magyar nyelv letöltése

Ehhez kapcsolódik:

Host Editor