Böngészők memóriaoptimalizálása

[eMo]Web Browse Optimizer

 

[eMo]Web Browse Optimizer:

A program letöltés és telepítés után rendkívül nagymértékben csökkenti a böngésző memória felhasználását. A telepítés további képeiért kattints a lenti képre.

Nagyításért kattints a Képre.   [eMo] telepítése képekben

[eMo] ablaka

Telepítéséhez szükséges a .NET Framework 4.0 programcsomag megléte a rendszeren, de ezt a Win7 és Win8 tartalmazza.

A Firefox böngésző 4 lap megnyitásával 210-250Mb RAM-ot használt fel.

Firefox memória felhasználása [eMo] NÉLKÜL

Ugyanezt az [eMo] használatával 40-60Mb lesz. Evvel együtt semmilyen hátrány nem éri a böngésző programot, ép úgy megnyit és betölt mindent, mintha nem használnánk az [eMo] programot. Maga a program 25-30Mb-ot foglal a memóriából, ami nem nevezhető soknak.

Firefox memória felhasználása az [eMo] PROGRAMMAL

Beállítások:

Indítsuk el a programot, válaszd ki a neked tetsző böngészőt vagy böngészőket. Ezután kattints az Optimize : Memory opciónál az On gombra. Az Optimize: Time legördülő menüből a 3 Seconds-tól - 5 Seconds-ig válasz valamelyik közül (nem ajánlom az 1-2 sec használatát, mert a program gyorsabban leáll, hibával kilép), miután ez is meg van, tedd le tálcára a programot és indítsd el a kiválasztott böngészőt.

[eMo] ablaka beállításokkal

Hátránya:

Két hátrányáról kell tudni. Az első számomra Win7 és Win8 rendszereken instabil. Ezt némileg javítja ha Rendszergazdai jogosultsággal indítjuk.
A második, hogy igaz kipipálható a rendszerrel való indítás, a beállításokat mindig törli így ezeket mindig meg kell neki adni újra és újra.

Summa:

A fenti hibái ellenére nagyon ajánlom minden Win7 és Win8 felhasználónak, akinek kevés memóriája van gépében (1-2GB RAM) és emiatt lassú a web böngészője.
A cikk megírásakor letölthető az 1.0.2.0 verzió amivel nem voltak gondok stabilitás szempontjából.

Letöltés