Firefox II.

Program beállítások

 

Finomhangolás:

Kattints az Eszközök menü Beállítások parancsára, vagy keresd meg ezt az ikont Menü kattints rá és válaszd a Beállítások parancsot.

Az első az Általános fül. A Start vagy Kezdőlapot itt az Indítás szakaszban tudod beállítani, törölni, vagy átírni. Bármilyen változtatás az Alapértelmezés gombbal eltüntethető és visszakapod a Firefox Start lapját.

Áltlános

Mindenféle képen ajánlom, hogy a letöltési mappát helyezd át az Asztalról máshová. Mint látod nekem az C:\Letöltések\Http\ mappába menti a fájlokat. Biztonságosabb, nem lesz tele mindenféle ikonnal az Asztal, könnyebb utána a vírus-, spamkeresés bennük.

A Következő Lapok fülön beállíthatod, hogy a böngészőnek megnyitáskor is legyenek-e fülei vagy csak akkor, ha több lapot nyitsz meg. Ezt A Lapok fülei mindig látszanak paranccsal éred el. Valamint itt a figyelmeztetéseket kapcsolhatod ki és be.

Lapok

A Keresés fülön kiválaszthatod és törölheted a felesleges vagy kártékony kereső motorokat.

Nagyon ajánlom, hogy csak a google vagy bing keresőt hagyd meg, minden mást törölj innen.

Keresés

A Tartalom fülön engedélyezheted vagy tilthatod bizonyos beépülők betöltődését. Nagy kár hogy sok mindent nem tilthatsz le, Java nélkül rengeteg oldal nem fog teljesen megjelenni, nem beszélve az Online játékokról amik működését itt tudod megbénítani.
Nagyon ajánlott a Felugró ablakok tiltása mindig legyen kijelölve!
A Kivételek... gombokkal Web-címeket adhatsz meg, amik szűrés nélkül töltődnek be. A Java beállításait ne változtasd, csak ha fontos számodra.

Tartalom

Ha nem tetszik a Firefox szín és betűtípusa azt itt meg tudod változtatni, rajta!

Az Adatvédelem fül beállításait csak Haladó felhasználóknak ajánlom!

Jól nézd meg ezt a lapot és most azonnal változtasd meg! A legtöbb spam és vírus az előzmények Temp mappájából fertőzi meg a gépeket.

Adatvédelem

Meg nem akadályozhatod, de megnehezítheted azzal, hogy kilépés után törölteted az előzményeket a böngészőből. Ezekkel a beállításokkal a Firefox minden kilépéskor "elfelejti" hol jártál, milyen oldalakat néztél meg. Nem jegyzi meg az oldalakhoz tartozó jelszavakat és nem is írja be helyetted!
Az utoljára látogatott oldalak nem lesznek elérhetőek az előzményekből.

Adatvédelem módosítva

A Biztonság fül azért fontos, mert itt van a jelszó kezelő.
A lista megtekintéséhez a Mentett jelszavak... gombra kell kattintanod, itt felsorolja a címeket a hozzájuk tartozó felhasználó névvel és egy újabb gombbal a jelszót is megmutatja hozzá. Betennék képet róla, de nekem nincs itt jelszó. Pont azért, mert ilyen könnyű megnézni őket (4 katt és tudom pl. a torrent oldalad vagy e-mail-ed felhasználó nevét és jelszavát) és néhány féreg, spam is így töri fel a Firefox jelszó kezelőjét.

Biztonság

Itt találod még a Biztonsági figyelmeztetéseket titkosított oldalakra lépéskor (pl. banki, biztosítási weboldalak).

A Sync fül azoknak lehet hasznos akiknek több gépe vagy más eszköze van (PC, Laptop, Tablet, Mobil) és bizonyos beállításokat minden eszközén ugyanúgy kezelne, használna. A Sync használatához csak létre kell hozni egy felhasználói fiókot, majd kijelölni a szinkronizálandó adatokat ezután engedélyezni kell a többi eszközön a Sync futását és minden eszközöd azonos beállítással vagy könyvjelzővel fog működni.
A képem már egy működő Sync-et látsz.

Szinkronizálás

A Speciális fülön három dolgot szeretnék kiemelni. Ha úgy állítod be, ahogy a képen látod, akkor a kurzor billentyűkkel is tudod mozgatni a weblapokat, keresésnél nem kell előkotorni a kereső panelt csak kezdj el gépelni és ha a kereset szó az oldalon megtalálható a böngésző kiemeli és oda is ugrik. Valamint egy idegesítő szokást lehet itt kikapcsolni az átirányítás, frissítés terén.

Speciális

A Frissítés fülön én ajánlom, hogy a böngészőt ne enged automatikusan frissíteni, minden mást engedhetsz.

Frissítés

Biztonsági kegészítők:

Létrehoztam egy Firefox Beépülő Gyüjteményt amiben biztonsági kiegészítőket találsz.

A kiegészítőket innen érheted el, röviden leírom mi-mire való.

Adblock Plus:

Adblock Plus

Reklám blokkoló. Semmilyen nagy beállítást nem kell végrehajtani rajta csak válaszd ki melyik szűrőt használja és kész.

Flash Video Downloader:

Flash Video Downloader

Videók letöltése bármilyen oldalró, beleértve a Youtube és néhány védet oldal videó állományát is.

Google Translator for Firefox

Google Translator

Szöveg, mondat vagy teljes weboldal fordító.

Letöltés Menedzser (S3):

Letöltés Menedzser

Letöltés után azonnal használható, mentési helynek a Firefox beállítást használja.

Amiért én szeretem, a Vírus kereső beállítható rajta. Amikor végez a letöltés lefut rajta a kereső és máris tudom, hogy "ajándékos" vagy tiszta a letöltött fájl. Avast! esetén ezt tallózd ki vírus keresőnek: C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashQuick.exe

Letöltés Menedzser

ProCon Latte Content Filter:

ProCon Latte Content Filter

Weboldal szürő, gyerekzár. Letöltés után azonnal menj a beállításokhoz és hozz létre jelszót a programhoz, így nem lehet törölni, leállítani a szürőt.

Jelszó megadása

Ehhez kapcsolódik:

Firefox I.