Malwarebytes Anti-Rootkit

Hordozható vírusirtó

 

Malwarebytes Anti-Rootkit:

A letöltött zip fájlt csak ki kell csomagolni, majd a mappában kattintsunk az mbar.exe ikonra. Először el kell fogadni a licence szerződést. A szövegből kiolvasható ez egy BETA program és 2013.január 15.-ig érvényes.

BETA információk

Kattints a Next gombra.

A Malware definíciót érdemes frissíteni, ezért kattints az Update gombra. Miután végzett egy zöld pipa és a Success felirat jelenik meg.

Update letöltése  Letöltés kész

Kattints a Next gombra.

Itt kiválasztható miket ellenőrizzen a program. Az első a Drivers a Windows\Drivers mappáját jelenti, a második a Sectors a HDD szektor ellenőrzését jelenti, a harmadik a System a rendszer mappáit és a registry-t ellenőrzi.
Mindhárom lehetőséget ellenőrizzük, nyomjuk meg a Scan gombot.

Keresés kiválasztása  Keresés közben

Mivel csak a rendszermeghajtót ellenőrzi hamar végez a keresés. Az esetleges találatokat egy ehhez hasonló ablakban láthatjuk. A talált malware eltávolítására csak kattintsunk a Cleanup gombra. Törlés után indítsuk újra gépünket.

Találat  Újraindítási ablak

A Create Restore point elől ne vedd ki a pipa jelet, ha probléma történne az eltávolítás után így helyreállíthatjuk a rendszert.

Summa:

A programmal gyorsan ellenőrizhető rendszerünk, kis mérete miatt nagyon hasznos USB-re másolva.
Beállítási lehetőség nincs, leszámítva a keresési terület kiválasztását, de nem is hiányzik. Alapos keresést és megbízható törlést hajt végre.