Attack Surface Analyzer

Mennyire biztonságos Rendszered?

 

Használata:

Érdemes tisztán telepített Windows-on lefuttatni a keresést, majd amikor már minden programot, játékot, kiegészítőt feltelepítettünk ismét ellenőrizni a rendszert.

Program indítás

Kattints a Run new scan parancsra majd, az ablak alján levő Run Scan gombra. Az ellenőrzés géptől függően 15-30 perc is lehet. Az így kapott fájlok Cab kiterjesztéssel lesznek elmentve a USER\ -=felhasználó neved=- \Attack Surface Analyzer mappában.

Analizis befejeződött

Az analízis eredménye:

Ha mindkét ellenőrzés eredménye megvan létrehozható egy jelentés fájl, ami html dokumentumként jön létre. Ekkor a Generate attack surface report parancsot kiválasztva be kell tölteni a két jelentés Cab fáljt.

Az első helyre a tiszta Windows jelentés, a második helyre a programokkal teli Windows jelentés, majd a harmadik helyre megadhatjuk a jelentés mentésének helyét. Katt a Generate gombra, egy kis ablak jelenik meg, amíg dolgozik a progi.

Jelentés készítés

Miután kész a fájl megnyílik a böngésző és beölti az eredményt. Az első lapon (Report Summary) a rendszer általános információi vannak a második lapon (Security Issues) a biztonsági problémák, a harmadik lapon (Attack Surface) a támadási rések (felületek) listája található.

Jelentés html

Summa:

A programmal végre meghatározható hol támadható a Windowsunk. Hátránya, hogy tiszta telepítésen kellene lefuttatni először.
De így is használható, ha havonta átfuttatjuk a rendszeren és az eredményeket átnézzük az első riport Cab-on kiszűrhető a vírus-, botnet támadás.