Microsoft Security Essentials

Ingyenes vírusirtó

 

Microsoft Security Essentials:

Erről az oldalról töltheted le. 32/64bites rendszerekre is telepíthető.
Letöltés után futtatáskor kéri a rendszer Érvényesítését, azaz ellenőrzi, hogy legális Windowsunk van-e.

Érvényesítés

Nem ajánlja más vírusirtó mellé a telepítést, érdemes hallgatni rá nehogy hibát okozzon a két vírusirtó a rendszerben. A telepítés nagyon hamar lezajlik, ám érdemes megnézni, hogy az Automatikus Frissítés milyen beállításon lesz, nekem Engedélyeztette és meg sem kérdezte, hogy szabad-e.

Telepítés vége

Első indítás és beállítás:

A Befejezés gombra kattintva elindul a program és letölti a frissítéseket, majd ez a kép fogad minket.

Első indítás

Aki használt már Defender-t annak nem új a felület, a Beállítás menü egy az egyben azonos a két programban. Az Értesítési területen megtalálható a program ikonja is.

Ikon a tálcán

A program nagy beállítást nem követel, viszont az ütemezett keresést (ha szeretnéd használni) érdemes átállítani "emberi" időpontba, (hacsak vasárnap hajnali 2-kor nálad még fut a gép).

Ütemezés

Használhatóság:

Három keresési lehetőséget tudunk kiválasztani. Gyors keresésnél a Rendszer mappáit, Registry bejegyzéseket ellenőriz. Ez is gyorsan lefut, nem jobban terheli meg a gépet mint más vírusirtó. Teljes keresésnél minden meghajtót ellenőriz ez igen hosszú ideig is eltarthat. Egyéni... keresésnél azokat a meghajtókat vagy mappákat ellenőrzi, amiket kijelölünk neki. A tömörítvényeket is ellenőrzi, mind a Rar, Zip, Cab, Exe, Msi, Iso és sok más formátumokat.
Kipróbáltam és lefuttatam egy keresést. A kijelölt mappákban találnia kellet vírust, trójait. Az eredmény ez lett:

Eredmény
Találat

Megtalálta a fertözött állományokat, gyorsan lefutott a keresés. Kissé agressívan (felbukkanó ablakok után) magától törölte is a két fájlt.

Érdemes feltelepíteni, használni, gyors program, Egyszerű felületét könnyen használhatják kezdők is.